Kartozoologi n. Studiet av dyr hvis omriss fremtrer paradigmatisk i gatebildet i bykart, særlig med hensyn til fysiske tegn på dyrenes tilstedeværelse i det korresponderende terreng.
Om kartozoologi Kartozoologiens venner Nyheter Hummer og kanari
Nyheter :: Pressemelding 22.03.2004
Dyret i Stamsund er funnet!

Etter intenst forskningsarbeid er endelig dyret i Stamsund avdekket! Generalsekretær Eilert Sundt i Norsk Kartozoologisk Forening forklarer at arbeidet med å kartlegge Stamsunds skjulte dyreliv har vært spesielt vanskelig fordi gangstien som utgjør halspartiet til dyret ikke er avmerket på kartet. Etter betydelig feltarbeid lyktes det imidlertid å trekke en fullstendig kartozoologisk kontur.
    Det har også pågått en viss diskusjon om artsbestemmelsen av dyret. Både maursluker, muldvarp og elefant (i lenestol) har vært foreslått, men konsensus landet til slutt på en hund. Nærmere bestemt en tykkfallen muldhund – også kjent som stamshund.
    «Stamsund har fått en ny mascot - og sangkoret burde øyeblikkelig ta den inn i sin fane!» kommenterer generalsekretær Tor Åge Bringsværd.

Videre utforskning og dokumentasjon av stamshunden er planlagt til årets internasjonale teaterfestival i Stamsund 1.-6. juni. En full kartozoologisk vandring, en såkalt kon-tur, med etterfølgende seminar ledet av generalsekretærene Tor Åge Bringsværd, Roger Pihl og Eilert Sundt planlegges avholdt i regi av Figurteateret i Nordland. «Eventyrlig!» uttaler daglig leder ved Figurteateret, Preben Faye-Schjøll i en kommentar.
Ytterligere informasjon
- om kartozoologi: Norsk Kartozoologisk Forening – www.kartozoologi.no
- om Figurteateret i Nordland – www.figurteateret.no
- om teaterfestivalen i Stamsund – www.stamsund-internasjonale.no