Kartozoologi n. Studiet av dyr hvis omriss fremtrer paradigmatisk i gatebildet i bykart, særlig med hensyn til fysiske tegn på dyrenes tilstedeværelse i det korresponderende terreng.
Om kartozoologi Kartozoologiens venner Nyheter Dyreliv Hummer og kanari

nyheter :: 2008/01

Hver dag går mer enn 2500 nordmenn forbi boghandelen i Vimmelskaftet på Strøget – fra i dag bør de gå innom!

Midt på Strøget - nærmere bestemt i den delen som benevnes Vimmelskaftet - ligger bokhandelen Bog og Idé.  Tidligere var dette Gads bokhandel opprettet i 1855 av Gottlieb Ernst Clausen Gad - far til Mette Gad gift med Paul Gaugin. Maleren bodde forøvrig i København fra desember 1884 til juni 1885. Nok av det, i denne bokhandelen kan daglig leder Ramazan Kanbul friste forbipasserende norske turister og andre med verdens første kartozoologiske reiseguide - Ællingen, eller Det dyriske København. Boken åpner et København ukjent for det fleste Strøget vandrer kun få skritt utenfor allfarvei - les Strøget. En bok å bli glad i, bli klok av og få opplevelser sammen med.

I tillegg til guiden til Københavns hjerte kan Ramazan by på håndlagede Ællingbolcher (sukkertøy) fra den mer enn 100 år gamle Sømods bolchefabrikk i Nørregade. Gir de mersmak kan du selv ta en tur opp til Micael i bolchefabrikken å se hvordan sukkertøyene blir til og kjøpe 100g Ællingbolcher med hjem.