[Avdeling Norge]  [Avdeling Danmark]


5. januar 2013

Medlemsopptak

«På denne dag, den 5. januar 2013 gjøres vitterlig at Kari-Anne Stenberg og Inge Haugane har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av Peter den Stores Vintersommerfugl i St. Petersburg og Tiergarten Kulturhund i Berlin og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


16. juni 2011

Medlemsopptak

«På denne dag, den 16. juni 2011 gjøres vitterlig at Anne Stuhag har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av en Østparisisk ørn med fest i hjertet (Aquila Lutetiana Orientalis Corde Festissimo Praedita) og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


3. juni 2011

Medlemsopptak

«På denne dag, den 3. juni 2011 gjøres vitterlig at Odd Helge Løyning har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av Tigerstadens tigers byttedyr og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


17. mars 2011

Medlemsopptak

«På denne dag, den 17. mars 2011 gjøres vitterlig at Lise og Ask Hovik har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av Trondheimsulven og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


17. mars 2011

Tyrannonsaurus Trist

Markus Mohn Werner har sendt oss følgende rapport:
Jeg har oppdaget en Tyrannosaurus Trist på Askøy utenfor Bergen. Latinsk navn Tyrannosaurus melancholicus. Årsak for tristessen er hittil ukjent, men en mulig forklaring kan være at den er bundet til fastlandet av Askøybroen i sørvest. En annen forklaring er at den er stengt inne i norske fjorder av øyene Sotra og Øygarden i vest.

[Les mer]


17. august 2010

Medlemsopptak

«På denne dag, den 17. august 2010 gjøres vitterlig at Anders Snellingen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av den Drikkende dinosaur og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


4022. desember 2009

Medlemsopptak

«På denne dag, den 22. desember 2009 gjøres vitterlig at Marianne Sandbu har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av den venezianske Elg og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


4015. september 2007

Medlemsopptak

«På denne dag, den 6. desember 2008 gjøres vitterlig at Anne Lunnan og Knut Atle Klausen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av en Overvektig københavnsk impala og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


15. september 2007

Medlemsopptak

«På denne dag, den 15. september 2007 gjøres vitterlig at Alf Kleven Engern har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av en Ramsalt Rein og en Pilkende Pyton og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


14. september 2007

Medlemsopptak

«På denne dag, den 14. september 2007 gjøres vitterlig at Audun Renolen Aasbø har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av en Lyttende Diplomati-Undulat i London og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


8. juni 2007 – Donald.no

Donald sett på Tøyen!

«Det er utrolig hva som dukker opp når man begir seg opp i høyden. En årvåken Donald-leser har hatt bedre øyne enn de fleste og sett det de mange av oss allerede visste: Donald dukker opp overalt.»

Tipset oss av Erik Brenna, som oppdaget Donald på Tøyen

[Les mer]


10. januar 2007

Medlemsopptak

«På denne dag, den 10. januar 2007 gjøres vitterlig at Kjersti Jacobsen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av Flatmulet Sleipner og Langmulet Gyngehest i Tønsberg og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


10. januar 2007

Medlemsopptak

«På denne dag, den 10. januar 2007 gjøres vitterlig at Kathrine Hake-Steffensen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av en indignert, gresk fugl i Athen og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


27. oktober 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 27. oktober 2006 gjøres vitterlig at Morten A. Kolberg Sickel har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av jaktende katt og fjærkledt bytte i San Francisco og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


27. oktober 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 27. oktober 2006 gjøres vitterlig at Agnar Renolen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av to lundefugler på Hamar og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


27. oktober 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 27. oktober 2006 gjøres vitterlig at Ingunn Aasland har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av en urban backpackerkengu i Melbourne og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


30. august 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 30. august 2006 gjøres vitterlig at Knut Pettersen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av Kirkenes-elefanten og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

Det yrer av liv i Kirkenes. Vi gratulerer!

[Se mer]


29. august 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 29. august 2006 gjøres vitterlig at Bendik Kaufmann Olsen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av den halte Pariserkrabbe og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

Vi gratulerer med et vakkert skalldyr uten pipestilker!

[Se mer]


8. august 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 8. august 2006 gjøres vitterlig at Silje Figenschou Thoresen har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av Kirkenes-reinen og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

Vi ønsker velkommen vår hittil nordligste observasjon!

[Se mer]


8. august 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 8. august 2006 gjøres vitterlig at Jon Djupvik D.Y. har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av den Bergenske Breiflabb (Grandisbucca Bergensis Piscadausius) og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Se mer]


12. juli 2006

Medlemsopptak

«På denne dag, den 12. juli 2006 gjøres vitterlig at Anne Østgaard har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av den Endeløse Snabelelefant (også kalt «Drammut») og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Se mer]


24. februar 2006

Dobbeltfunn i Trondheim

«Fritt i høyden opp mot Strinda sitter den Bergske Leende Nattergal (heretter benenvt Lattergalen), (Luscinoida ridens), med sine ertende vingebeveglser og hetten trukket frekt ned over øynene, og lar sin uopphørlige, høyrøstede, selvnytende lattersang gjalle over landskapet.»

Margrethe Willoch har sendt inn denne praktfulle medlemssøknaden.

[Les mer]


24. februar 2006

Trondhjemsk vandrehummer
Homarus migrans

«I området Singsaker - Tyholt har det manifestert seg en stor hummer, som på vidløtig vis har vandret en anselig strekning fra sitt naturlige element og slått seg til i Tyholtveien, Bergsbakken Paul Fjernstads vei...»

Margrethe Willoch slår til med nok en observasjon fra Trondheim.

[Les mer]


24. februar 2006

Dressurhest på Uranienborg
Equus saltatorius

«Med dobbelt fraspark mot Gimleveien og med svevende tanker om Bislett stadion, er den unge Equus saltatorius på vei via Slottsparken til sin første publikumsopptreden.»

Alle gode ting er tre for Margrethe Willoch med dette kartozoologiske hat-trick.

[Les mer]


13. januar 2006

Oslohvalen

«Jeg mener bestemt at institusjonen med det passende navnet Hvalforskningsinstittutet var amerket på pappas kart…»

Svein Skandfer Hanssen har sendt inn dette bidraget.

[Les mer]


13. juli 2005

Mikke i Versailles

«Her har altså hele verden gått rundt og trodd at Mikke Mus ble designet av tegnefilmskaperen Walter E. Disney på 20-tallet, men i vikeligheten ble han altså først tegnet av landskapsarkitekten André Le Nôtre allerede i 1688.»

Jørgen Jørgensen har sendt denne medlemssøknaden.

[Les mer]


11. juli 2005

Sjiraff løs, midt i Oslo Sentrum!!

Den ser ut som den er i bevegelse, lurer på hvor den har tenkt seg? Ned mot Aker Brygge for årets første utepils?

Hilsen Anniken S. Svensson


7. juni 2005

Balkansk kongeørn

Beograd betyr ”hvit by” og er hovedstad i republikken Serbia og føderasjonen Serbia Montenegro. Med sin beliggenhet ved sammenløpet av to av Balkans største elver, Donau og Sava, har Beograd gjennom tidene inntatt en sentral og fremtredene plass i europisk historie og kulturarv.

Henning Stokke har sendt oss denne praktfulle rapporten og medlemssøknaden

[Les mer]


25. mai 2005

Pinnochio finnes i Trondheim!

Marc Ph. Seidel fant ham allerede i november i fjor.

[Les mer]


5. mai 2005

Anglofil Snabeland

Vår gamle venn Hege Vatnan har vært på nye kartozoologiske ekspedisjoner og denne gang oppdaget en anglofil snabeland.

[Les mer]


21. april 2005

En Hjort i Florø

«Lenge har jeg gjennomsøkt bykartet over vår lille vestlandsby på jakt etter todimensjonalt dyreliv, og i dag så er det bevist. Florøfloraen har blitt et dyr rikere! Spørsmålet er bare hva slags dyr?»
Fra Arne Hjorth Johansen i Florø har vi mottatt herværende glimrende medlemssøknad, som selvfølgelig er innvilget!

[Les mer]


25. februar 2005

Medlemsopptak

«På denne dag, den 25. februar 2005 gjøres vitterlig at Hege Vatnan har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av den Jydske Slagdue i Sæby og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Se mer]


25. februar 2005

Medlemsopptak

«På denne dag, den 25. februar 2005 gjøres vitterlig at Jørgen Grann har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av Corneilles fugl i Oslo og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


18. november 2004

Medlemsopptak

«På denne dag, den 18. november 2004 gjøres vitterlig at Kirsti Nossum og Eivind Gran har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved oppdagelsen av den hengenebbete kanarifugl på Lillestrøm og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner.»

[Les mer]


18. november 2004

Medlemsopptak

«På denne dag, den 18. november 2004 gjøres vitterlig at Preben Faye-Schjøll har utvist et sant kartozoologisk sinnelag ved fortjenstfull feltillustrasjon av den tykkfalne muldhund i Stamshund (også kjent som Stamshunden) og derfor herved opptas i foreningen Kartozoologiens venner i egenskap av bestevenn.»